Logga in

Insurely x ICA Försäkring !

Vi är glada över att berätta om vårt samarbete med ICA Försäkring där de med hjälp av vår teknik har lanserat sin tjänst “Försäkringsutmanaren”. 

Genom tjänsten hjälper de sina kunder få bättre koll på sina försäkringar och att jämföra dem med ICAs försäkringar. De bidrar på så sätt till att ge konsumenter ökad kunskap kring sina försäkringar. 

Vi tycker det är superkul att ingå samarbete med ett så starkt varumärke som ICA och ett så framåtlutat försäkringsbolag som ICA Försäkring. Genom samarbetet kan vi snabbare nå en mer digital och transparent försäkringsmarknad. 

Läs hela pressmeddelandet nedan.


Insurely och ICA Försäkring ingår samarbete för ökad kundtransparens 

Stockholm, 10 februari 2020: Den digitala försäkringstjänsten Insurely och ICA Försäkring har ingått ett samarbete för ökad kundtransparens. Med hjälp av Insurelys teknik kan ICA Försäkring nu erbjuda sina kunder en enkel överblick över deras befintliga försäkringar, och jämföra dem med erbjudanden från ICA Försäkring. Samarbetet är ett steg mot ökad transparens i försäkringsbranschen.

Insurelys teknik används av ICA Försäkring i deras nya kundgränssnitt och möjliggör för kunderna att samla in och kategorisera sina sakförsäkringar, utöver sina försäkringar hos ICA Försäkring. På så vis får kunderna information och överblick om sina befintliga försäkringar och ett bättre underlag för att se till att man är rätt försäkrad och till rätt pris. 

“Genom vårt samarbete med Insurely kan vi erbjuda våra kunder ett bättre digitalt erbjudande. Kombinationen av vårt erbjudande och Insurelys funktionalitet är ett bra exempel på hur mer etablerade försäkringsbolag och insurtech-bolag kan skapa kundvärde tillsammans”, säger Caroline Farberger, VD på ICA Försäkring. 

I den nya tjänsten kan användaren enkelt jämföra försäkringar från sina olika försäkringsbolag med ICAs. Försäkringsbranschen ligger långt efter både banksektorn och detaljhandeln inom digitala kundupplevelser och Insurely och ICA Försäkring delar ambitionen att vara en drivkraft i digitaliseringen av försäkringsbranschen, där konsumentens bästa är i fokus. 

“Insurelys mål är att alla ska kunna få samma möjlighet att vara rätt försäkrad, varför samarbetet med ICA Försäkring är viktigt för att fler personer ska få den möjligheten. Det känns kul att ingå samarbete med ett så starkt varumärke som ICA och ett så framåtlutat försäkringsbolag som ICA Försäkring. Samarbetet utvecklar oss som bolag samtidigt som vi tillsammans med ICA Försäkring bidrar till en viktig förändring i branschen,” säger Martin Einemo, medgrundare och VD på Insurely.

Om Insurely 

Insurely är en digital försäkringstjänst som ger konsumenter översikt över sina försäkringar, genom BankID. Insurely lanserades 2018 av Johan Forsman, Eric Sevelius, Martin Einemo och Lotta Rauséus. The Great Collective AB, som bolaget bakom tjänsten heter, arbetar för att digitalisera och förenkla försäkringsbranschen och med Insurely kan konsumenter enkelt hantera sina försäkringar och få bättre förståelse om sitt försäkringsbehov.

För mer information kontakta: 

Insurelys marknadschef, Lotta Rauséus, lotta@insurely.se, +46 70 576 80 87

ICA Gruppens presstjänst, +46 (0)10 422 52 52